BLOG
“BİR ARAYA GELMEK BAŞLANGIÇTIR”
UYMSİB'de Cafer Aşkar dönemi
10.08.2018 Genel blog-title

 

20 Nisan 2018

UYMSİB'de Cafer Aşkar dönemi

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin (UYMSİB) Başkanı Cafer Aşkar oldu.

UYMSİB Olağan Genel Kurulu, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) binasında gerçekleştirildi. Tek listeyle girilen seçimde oyların tümünü alan Cafer Aşkar, UYMSİB'in yeni başkanı seçildi.

Aşkar, görevi Prof. Dr. Senih Yazgan'dan devraldı. Yeni Başkan Aşkar'ın yönetim kurulu asil listesinde Alanar Meyve, Alara Tarım, Akgün Tarım, Figer Meyve, İkram Gıda, Marmarabirlik, Okumuş İth. İhracat, Ayhan 1 Nakliyat, Mercury Tarım, Sarılar Ambalaj firmalarının temsilcileri yer alacak.

Prof. Dr. Senih Yazgan, başkanlığı döneminde Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle ihracatta bir takım sorunlar yaşadıklarını belirterek, bunların hepsini atlattıklarını kaydetti.

Rotalarını Uzak Doğu'ya çevirerek ihracatı artırmayı hedeflediklerini ifade eden Yazgan, ‘'Bu anlamda tüm etkinliklere katılım sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz.

Tarım, Türkiye için stratejik bir sektör ve ihracatçılarımız bunun bilinciyle canla başla çalışıyorlar. Yapabileceklerimiz mevcut rakamların çok daha üzerinde. UYMSİB olarak bu hedeflere ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Yeni Başkan Cafer Aşkar da, ‘'Tarımdaki tecrübemiz ve sahip olduğumuz doğal kaynaklarımız rekabet gücümüzü oluşturuyor.

Yeni yönetimimiz de önceki yönetimle aynı hedefler doğrultusunda, bölgemizin ve Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatını artırmak ve tarımda ihracatçılarımızın yaşadığı sıkıntıların çözmek yönünde her alanda çalışacak'' diye konuştu.

Kaynak: UYMSİB'de Cafer Aşkar dönemi

 

Kategoriler

Etiketler